Tickets nu verkrijgbaar!

Vanaf vandaag kan je online tickets bestellen voor het prachtige project Veeman in het Noorderlicht. Het projectkoor Noorderlicht begeleidt Arnold in zijn mooiste liedjes. De kracht van de ingetogenheid in zijn composities wordt voelbaar door de combinatie van Arnold’s stem met de koorklank. Kom dit beleven!

Via deze link kan je meer informatie vinden over data, tijden en locaties. http://www.arnoldveeman.com/veeman-in-het-noorderlicht

Veeman in het Noorderlicht

Eindelijk is het zover.

Bijna 2 jaar na het eerste idee voor een samenwerking tussen Arnold Veeman en het Noorderlichtkoor, zijn we echt van start.

Arnold heeft 12 van zijn liedjes bewerkt voor koor. We repeteren dit voorjaar op dinsdagavonden aan alle liedjes. Na een repetitieweekend in september volgen 5 concerten. Het laatste concert zal in de Aa-kerk plaatsvinden.

Deze muziek vraagt om een beetje galm, ruimte. Zoveel mooie harmonieën en rustige tonen. Daarom is gekozen om alleen in kerkjes te zingen. Die natuurlijk in Groningen moeten liggen, want waar klinken de woorden van deze Groningse bard beter?

Een klein voorproefje van Loat heur keraaiern. Een lied over hoe moeder Aarde je altijd weer kan helen.

Wil je zeker weten dat je erbij bent op één van onze concerten?

Deze data staan vast; al deze concerten zijn zondagmiddagconcerten:

  • 22 september Kerkje van Klein Wetsinge
  • 6 oktober  kerkje van Leegkerk
  • 13 oktober Aa-kerk

groet, Judith

 

teaser met Arnold Veeman

In de zomer van 2019 gaat het Noorderlichtkoor op tournee met de Groningse troubadour Arnold Veeman. Als opwarmertje hebben we daarom al vast even een teaser gemaakt. We zijn nog op zoek naar vrouwelijke zangeressen. Dus lijkt het je leuk om vanaf januari 2019 12 liedjes te repeteren en in de zomer 5 a 10 keer op te treden met Arnold Veeman, dan horen we graag van je!

Mannen gezocht!

Voor het filmmuziek project met filmorkest Shot in the Dark zoeken we nog enkele mannen. Er zitten heerlijke baslijntjes in die helemaal lekker klinken als een flinke batterij mannen ze zingt. Er zijn er inmiddels 4 die meedoen. Het is een samenwerkingsproject met het filmorkest, het koor Kleinoot en Noorderlicht.

(werk-) titel is: Small tone shot in the dark of the Northernlight…

We gaan een programma samenstellen van filmmuziek. Sommige stukken met koren en orkest, sommige stukken per groep. Bij alle muziek worden de filmbeelden op de achtergrond geprojecteerd. En gaan door alle filmstijlen en periodes. De uitvoeringen zijn deels in het noorden (denk aan Suikerfabriek; hangar vliegveld Eelde; etc.) deels in Amsterdam e.o.

De data zijn:

7-8 okt. 2017 Repetitieweekend Schiermonnikoog
3-4 feb. 2018 Concertweekend met repetitie Amsterdam
17-18 mrt 2018 Concertweekend met repetitie Tynaarlo/ Groningen

 

Hiernaast plannen we een aantal repetities in Zuidlaren. Dit zullen er plusminus 8 zijn. Misschien een repetitiedag om minder avonden nodig te hebben.

Ik nodig jullie van harte uit hieraan mee te doen. Deelname aan dit project kost €125,- exclusief reiskosten en verblijfkosten op Schiermonnikoog. Is dit bedrag een probleem, dan passen we het aan jouw financiële mogelijkheden aan.

Zegt het voort en meld je zo spoedig mogelijk aan!